четвер, 25 червня 2015 р.

Як вживати грушу-дичку для лікування простатиту Простатит 2015

                                   В осінньому лісі саме час збирати груші-дички. Плоди груші-дички мають унікальні властивості - є фруктовим природним антибіотиком. З давніх часів грушу дичку приймали не тільки через смачних плодів, але і для лікування багатьох захворювань. Наприклад, відваром груші дички лікували хворих з підвищеною температурою, усували температурну спрагу. З цією метою також у народній медицині використовували грушевий сік. Лісові груші дички - лежалкі У народі лісові груші-дички називають лежалкамі або гнилицями. Це тому, що зірвавши плоди з дерева, їх зберігають у теплому місці, де вони дозрівають. За цей час м'якуш груші дички жовтіє, втрачає твердість, стає солодким, а плоди стають дуже смачними. Історія запровадження груші в культуру невідома. Перші письмові згадки про грушу зустрічаються за 1000 років до нашої ери у стародавніх греків. Плоди культурної груші ніжні, соковиті, надзвичайно смачні. А груша дичка хоч і не блищить якістю плодів, зате вони значно багатші активними речовинами. У плодах груші є білки, вуглеводи, пектини. У соку багато цукрового спирту - сорбіту, який володіє дезінфікуючими властивостями. Серед мінеральних речовин - калій, залізо, йод. У шкірці плодів зосереджені дубильні речовини, вітаміни С, B1, каротин, фітонциди. Відвар груш дички приймають при проносах інфекційного та запального походження. Пектини, які мають властивість утворювати в шлунково-кишковому тракті желеподібної маси, пов'язують різні шкідливі продукти засмученого травлення. Пектини зберігаються в сухих плодах, в соку. Набряклий від теплової обробки, їх багато в пастилі, джемі, мармеладі. Груші, що містять достатню кількість солей калію, включають в харчування хворих сечокислий діатез, сечокам'яною хворобою, подагрою, остеохондрозом. Корисно їх використовувати, особливо сухі, при захворюваннях серцево-судинної системи, при аритміях. Варені і печені груші застосовують при сильному кашлі, задусі, туберкульозі легень. З плодів культурних і диких груш готують варення, пастилу, цукати, грушевий мед, різні напої. Їх сушать, консервують. Лікування грушами дичками Народна медицина застосовувала здавна плоди груші дички для лікування розлади шлунково-кишкового тракту. Дії її були настільки ефективною, що грушу дичку навіть використовували під час навали дизентерії. Плоди груші дички, грушевий сік, а також відвар листя є хорошим сечогінним засобом. Тому їх застосовують для лікування ниркових та серцевих набряків (набряків на обличчі, ногах, асцитів). Груша дичка заспокоює серцебиття. Оскільки вона - природний фруктовий антибіотик, її використовували для лікування різноманітних запальних процесів в організмі. І особливо в разі запалення сечостатевої системи. У груші багато вітамінів групи В, вітамін С, Р, РР, безліч цинку, міститься мідь, ванадій, молібден, нікель, фтор, йод. Літні сорти груш містять більше марганцю, а пізні - заліза. Свіжі груші дички, як і сухі, включають в дієту осіб з надлишковою масою тіла, хворих цукровим діабетом, захворюваннями нирок, сечостатевої системи. Дітям від розладу шлунка і кишечника (від проносів) варто приготувати ліки зі свіжих або сухих груш дичок. 0,5 склянки сухих груш і 3 ст. л. вівсяної крупи відварити в двох склянках води. Настояти 1 годину, процідити. Пити по 0,4 склянки 4 рази на день. Ці ліки можна давати і дорослим. Сік і відвар груш дичок - свіжих і сухих - прекрасний сечогінний засіб, який подрібнює на пісок камені, що утворилися в нирках, в сечовому міхурі, а також виводить його з організму природним шляхом. Народна медицина завжди застосовувала груші дички для лікування запалення передміхурової залози у чоловіків. Постійний прийом Грушово компоту сприяє повного виліковування від простатиту. Також потрібно знати, що свіжі плоди груші дички не можна їсти (Не дітям, ні дорослим) натщесерце; не можна плоди груші дички також запивати сирою водою. Правильне вживання груші дички - через півгодини після їди. Ще одне правило: після груш дичок не слід їсти м'ясо. Для лікування вибирайте сорти груш, які пахнуть (груші без запаху не мають лікувальних властивостей, вони тільки задовольняють наші смакові якості). Сік груші показаний при сечокам'яній хворобі як сечогінний засіб. Він є важливим джерелом речовин з Р-вітамінною активністю (флавоноїдів, катехінів, антоціанів, лейкоантоціанів), вітаміну С, каротиноїдів. Її можна використовувати в дієтичному харчуванні хворих caxaрним діабетом, а також як профілактичний і лікувальний засіб для зміцнення капілярів ... >> Листя груші для лікування Вчені дослідили, що у листя груші багато фенолу, і тому ними лікували грибкові захворювання, запальні процеси шкіри, дерматити. Робили ванночки та аплікації, обмивання, обтирання ділянок шкіри, уражених мікозами. Якщо помітили, що на ногах почервоніла шкіра, виникають бульбашки, лопаються, шкіра стає чутливою, болючою і вилікувати нічим не вдається - проведіть курс лікування листям груші (ванночки з листям груші). На зиму можете засушити листя груші. І якщо шкіра ніг вражена грибками або дуже пітніють ноги, то ефективні будуть ванночки з грушевого листя.

Немає коментарів:

Дописати коментар