четвер, 25 червня 2015 р.

Народна медицина - як позбутися від каменів народними засобами

 Як позбутися від каменів у нирках і жовчному міхурі народними засобами. Розрізняють декілька типів жовчних каменів. Найпоширеніші - холестеринові. Також виділяють пігментні (вони бувають чорними і коричневими), однак такий вид каменів зустрічається набагато рідше. Поява каменів обумовлено хронічними інфекціями в жовчовивідних шляхах, порушенням обміну речовин. Камені, як прийнято стверджувати, народжуються в печінці, а виростають в жовчному міхурі. У печінці продукується жовч із зміненими фізико-хімічними властивостями. З неї кристали моногідрату холестерину легко випадають в осад. У процесі змішування цих речовин і наступних процесів утворюється холестериновий камінь. Жовчнокам'яна хвороба найчастіше зустрічається у жінок зі світлим волоссям і надмірною вагою після 40 років. До групи ризику також відносяться багато разів народжували жінки і люди, які ведуть малорухливий спосіб життя. Симптоми захворювання: є так звані «німі» камені - ті, які не турбують хворого. Нетиповими симптомами є напади печінкової коліки - гострі, інтенсивні, болі у правому підребер'ї і болю в жовчному міхурі. Перш, ніж лікувати, потрібно діагностувати захворювання. Найпростіший спосіб - ультразвукова діагностика, у спірних випадках використовують комп'ютерну томографію. Камінь, що знаходиться в загальному жовчному протоці, слід обов'язково видаляти, інакше його присутність загрожує розвитком механічної жовтяниці. Шляхом хірургічного втручання протока розсікають і витягують камінь. Якщо ж його виявили в жовчному міхурі, перевагу віддають лапароскопічним методом проведення операції і видаляють жовчний міхур. У деяких країнах вдаються до методу дроблення, проте після такої процедури найчастіше камені утворюються знову. Багаторазове дроблення викликає ризик розвитку раку жовчного міхура, тому такий метод застосовують не скрізь. При каменях в печінці і протоках травники рекомендують: З'їдати по 2 склянки свіжої лісової горобини червоної на день протягом півтора місяців. Ягода повинна бути несолодкої і її можна їсти з чаєм, з цукром або навіть з хлібом. Горобина володіє сильним знезаражувальним дією і запобігає появі інфекції. Можливе використання горобини у вигляді настою - візьміть 30 г ягід на 3 склянки окропу, дайте настоятися і приймайте по 1 склянці 3 рази на день. Ще ефективніше буде настій на горобині і кінському щавеле- змішайте 60 г горобини червоної і 40 г кореня кінського щавлю, залийте 1 л окропу і також пийте по склянці 3 рази на день. З ягід дуже добре при жовчнокам'яній хворобі діють брусниця і суниця, а точніше - сік з них. Приймайте по 4-6 столові ложки соку зі свіжих ягід суниці лісової 3 рази на день за 30 хвилин до їжі; або по 3 столові ложки соку зі свіжих ягід брусниці, розведених в 0,5 склянки води - пийте 2-3 рази на день за півгодини до їди. Рекомендується провести тривалий курс лікування ягодами чорної смородини. Він повинен тривати не менше 2 місяців. Змішайте рівні кількості (за вагою) ягід і меду. Приймайте по 1 чайній ложці за 30 хвилин до їжі. Ягоди мають відмінну здатність вбивати мікроби і покращувати мінеральний обмін, що вкрай важливо для профілактики появи каменів. Плоди шипшини - це не тільки полівітамінний засіб. Шипшина здатний поліпшувати травлення і посилювати відділення жовчі і перешкоджати утворенню каменів, до того ж препарати з нього мають протимікробну дію. Для приготування настою візьміть 1 столову ложку плодів шипшини і залийте їх в емальованій каструлі 200 мл гарячої води. Закрийте каструлю кришкою, укутайте і дайте 2:00 потомитися. Потім процідіть настій, відіжміть в нього рідину з залишку сировини додайте до настою 200 мл кип'яченої води. Приймати по півсклянки настою шипшини 2 рази на день після їди. Дітям давайте по 1/3 склянки на прийом. Для поліпшення смаку дозволяється додавати до настою цукор, мед або фруктовий сироп. Пити шипшину необхідно не менше тижня. При жовчнокам'яної хвороби. Змішайте в рівних частяхізмельченние корені цикорію, кульбаби, касатика, девясілаі листя м'яти перцевої. Залейтестаканом кип'яченої води 1 ст. л. збору, настоюйте 2 години, затемпрокіпятіте 10 хвилин. Процедітеотвар і пийте через день по 2стакана в кілька прийомів. Від каменів у нирках У 3-х літрову банку сироватки (бажано сільської) покласти 3 свіжих яйця (теж сільських) зі шкаралупою, банку закрити зверху марлею, і покрити чорною тканиною. Настоювати 10 днів де-небудь в шафці. Через 10 днів зняти зверху банки цвіль, вийняти яйця, проколоти їх голкою, відправивши вміст в мисочку, плівку викинути (шкаралупа розчиниться), додати в мисочку 300 г меду, все добре перемішати і додати в банку з сироваткою, теж розмішати і поставити на добу в холодильник. Що постояло пити по півсклянки вранці і ввечері до їжі. Випивши 1 банку, зробіть УЗД, каменів вже не повинно бути. При сечокам'яної хвороби: Змішати по 10 г листя суниці лісової, брусниці, кореня солодки, насіння кмину, по 15 г трави хвоща і плодів ялівцю. Заварювати з розрахунку 1 ст. л. збору на 1 ст. окропу. Випити 2 ст. на ніч. Курс лікування - 3 тижні, тиждень - перерва, при необхідності лікування повторити Кошти від каменів: сечокам'яної хвороби лікують молочною сироваткою. Її треба пити 2-3 л в день, можна і більше (досхочу). • Щоб камені і пісок знову не з'являлися, приймають сирі жовтки (без білків) курячих яєць. • Також проводять курс лікування нирок чорним перцем (горошком; не плутати із запашним) за схемою: 1-й день - 1 горошина перцю, 1 родзинка (біла, без кісточки); 2-й день - 2 горошини + 2 родзинки. І так - 10 днів, додаючи щодня по 1 горошині перцю і 1 родзинку. Потім їх кількість поступово зменшують до 1 штуки. Через місяць-два камені зникають. Якщо турбують камені в нирках Одну чайну ложку березових бруньок заварити в 1 склянці окропу. Приймати протягом дня. Використовується як жовчогінний і сечогінний засіб. Слід враховувати, що при тривалому вживанні воно може викликати подразнення нирок. Дві столові ложки квіток липи залити двома склянками гарячої води, кип'ятити 10 хвилин. Пити вранці і на ніч - по 1 склянці. Застосовується при різях в сечівнику, піску в сечі. Одну чайну ложку соснових бруньок відварити в склянці води в закритій посудині. Настоювати 2 години. Випити в три прийоми протягом дня. Як позбутися від каменів в сечовому міхурі? Візьміть 3 ст. л. листя брусниці, 1 ст. л. квіток пижма звичайного, 4 ст. л. коріння пирію, 3-4 ст. л. коренів аїру, 2 ст. л. трави хвоща польового, все перемішайте. 1 ст. л. суміші залийте 200 мл гарячої води, доведіть до кипіння і варіть протягом 6-7 хвилин. Потім охолодіть і процідіть. Приймайте відвар під час сніданку та вечері по 1 склянці. Жовчнокам'яна хвороба Жовчнокам'яна хвороба зустрічається досить часто. У жовчних шляхах та жовчному міхурі утворюються камені, до складу яких входять холестерин, білірубін і солі вапна. Розвитку цього захворювання сприяє безліч факторів. Неправильне харчування. Особливо сприяє розвитку хвороби надмірне вживання багатої жирами їжі, що містить холестерин (жирні сорти м'яса і риби, вершкове масло, яйця і т. Д.). Вміст у раціоні великої кількості круп і борошняних виробів також сприяє зменшенню розчинності холестерину. У тих, хто їсть багато овочів, фруктів і молочних продуктів, камені утворюються значно рідше. Їх появі сприяють і занадто рідкісні прийоми їжі і незбалансовані дієти. Малорухливий життя. Сильні стреси і постійне нервове напруження впливають на тонус м'язів жовчного міхура і проток, що призводить до застою жовчі і утворення каменів. Різні обмінні захворювання, такі як ожиріння, цукровий діабет, подагра, нирковокам'яна хвороба, атеросклероз, нестача вітаміну А. Спадковість. За даними різних джерел, від 8 до 45% хворих мали родичів, у яких були камені в жовчному міхурі. Інфекція, яка проникає в печінку з інших органів, може також призвести до утворення каменів. Захворювання протікає довгий час безсимптомно, так як утворення каменів відбувається повільно, і якщо вони знаходяться в жовчному міхурі і не рухаються, то виявити камені можна тільки випадково при ультразвуковому обстеженні. Якщо ж з якоїсь причини камені приходять в рух або потрапляють в жовчні протоки, виникає жовчна колька - вкрай хворобливе і неприємне стан, який іноді вимагає оперативного втручання. Спровокувати кольку можуть рясна їжа, спиртні напої, хвилювання, перевтома, охолодження, тряска їзда, робота внаклонку. При жовчної кольці виникає різкий нестерпний біль у правому підребер'ї. Вона може віддавати в праву лопатку і праву ключицю або навіть в область серця. При цьому відчувається почуття розпирання в області печінки, з'являються блювота з жовчю, гіркота в роті. При закупорці протоки каменем виникає жовтяниця, яка супроводжується свербінням, знебарвлення випорожнень і незабаром після нападу зникає. Іноді може підвищитися температура, з'явитися озноб. Якщо камінчик невеликий і вийшов через прохід в кишечник, напад проходить швидко. Але в будь-якому випадку краще викликати швидку допомогу. При кольці до приїзду лікаря рекомендується: • прийняти теплу ванну, після чого лягти на правий бік і розслабитися; • відмовитися від їжі і пиття; • можна покласти під язик таблетку нітрогліцерину, валідолу або будь-яку м'ятну таблетку. Тільки за результатами УЗД жовчного міхура лікар призначає подальше лікування. Якщо камені невеликі, можна обійтися ліками, розчинювальними їх. Якщо це не вдається і камені збільшуються, необхідна операція з видалення жовчного міхура, так як через каміння він деформується, в ньому утворюються рубці, і він не може нормально функціонувати. Комплексне лікування жовчнокам'яної хвороби Для лікування каменів у жовчному міхурі потрібно 6 л яблучного соку, 4 ст. л. англійської солі (магнезія, продається в аптеках), 0,5 ст. натурального оливкової олії холодного віджиму, грейпфрути або лимони з апельсинами для отримання 2/3 ст. соку. Щодня протягом 5 днів слід випивати за півгодини до їжі (або через дві години після їжі) в кілька прийомів по 1 л яблучного соку, бажано свіжовичавленого На другий день вранці з'їсти теплу кашу і до 14 годин випити літр яблучного соку. О 14 год. з'їсти трохи відвареного рису з овочами, і після цього до 18 годин пити тільки воду. В18.00 розчинити англійську сіль в 3 ст. води, розділити розчин на чотири частини і випити першу порцію. О 20.00 - другу порцію магнезії. О 21.30 при необхідності зробити очисну клізму. О 21.45 приготувати сік грейпфрута (краще з плодів з рожевою м'якоттю) і змішати 2/3 ст. соку з 0,5 ст. оливкової олії (раз 20 потрясти в закритій банці). лягти в ліжко, підклавши під голову високу подушку. Лежати хвилин 20, можна спробувати заснути. Можлива нудота, але все пройде. У 6.00-6.30 на завтра випити третю порцію магнезії, а в 8.00 - четверту. О 10.00 випити 1 ст. свіжого фруктового соку. О 10.30 з'їсти трохи фруктів. В 11.00 поснідати легкою їжею і весь день мало є. Після такого «штурму» виходять камені до 15 мм. Занадто великі камені таким способом виводити небезпечно. Не можна застосовувати цю методику і тим, у кого діабет або непереносимість яблучного соку. Приступати до очищення жовчного міхура найкраще за 5-6 днів до повного місяця, повторити можна через місяць, не раніше, але і не пізніше трьох місяців. При сечокам'яної хвороби допоможуть «солом'яні ванни» Приймати «солом'яні ванни» і одночасно пити солом'яний відвар. Великий пучок соломи відварити в 4-5 л води протягом 30 хвилин. Процідити і вилити у ванну з теплою водою. Посадити в неї хворого (вода по пояс). Температура ванни повинна бути близько 37 градусів. У міру остигання підливати в неї теплу воду. Ванну приймати не менше півгодини. Для відвару 2 ст. л. зернівок вівса кип'ятити 25 хвилин в 1 л води, процідити. Пити по 0,5 ст. відвару два рази на день. Для полегшення проходження каменів з нирок Процедуру роблять тільки з дозволу лікаря при проходженні відповідного лікування по виведенню піску і невеликих каменів. Приготувати міцний солом'яний відвар: 0,5 кг сировини залити водою так, щоб тільки покривала його, і варити протягом тридцяти хвилин. Солому помішувати і перевертати, щоб вона не пригоріла. Дієта №5 після операції при жовчнокам'яній хворобі Дієту №5, як правило, призначають паралельно з основним лікуванням захворювань печінки, жовчного міхура, жовчовивідних шляхів. Таке харчування дозволяє зняти загострення хвороби. Воно нормалізує роботу органів травлення. Так можна добитися і стійкої ремісії - зникнення неприємних симптомів. Важливо пам'ятати, що вам заборонені алкоголь, смажене, жирне, копчене. Все це стимулює вироблення жовчі. А при вашому захворюванні страждають органи, які її виробляють. І вживання таких продуктів занадто їх перевантажує. В результаті підвищується ризик загострення. Вам тепер треба щадити печінку, а дієта №5 якраз допомагає налагодити її роботу. Поліпшується і стан жовчних шляхів. Особливість дієти №5 і в тому, що в ній досить білків і вуглеводів при невеликому обмеження жирів (в основному тугоплавких - баранячого, яловичого). Виключаються продукти, багаті азотистими; екстрактивними речовинами, пуринами, холестерином. Ні щавлевої кислоти, ефірних масел і продуктів окислення жирів, що утворюються при смаженні. Підвищений вміст ліпотропних речовин. Вони стимулюють надходження жирних кислот з печінки в різні тканини організму або прискорюють процес переробки жиру в самій печінці. Багато клітковини, пектинів, рідини. Страви готують відварні, запечені, зрідка тушковані. Протирають тільки жилаве м'ясо і багаті клітковиною овочі. Борошно і овочі не пасерують. Виключені газовані і занадто холодні напої. Що ж саме можна їсти, а що не можна? • Супи - овочеві, круп'яні наовощном відварі, молочні, фруктові, борщі і щі вегетаріанські. Мукуна підсмажувати, а тільки підсушувати. Виключити м'ясні, рибні та грібниебульони, окрошку, зелені щі. • Ви можете їсти пшеничний хліб з борошна 1 -2-го сорту, житнього з сіяною і обдирного борошна, вчорашній. Випічка з начинкою-теж вчорашня. Наприклад, з вареним м'ясом або рибою, з сиром або яблуками. Важливо виключити дуже свіжий хліб і булку, листкове і здобне тісто, смажені пиріжки. • Дозволені нежирне варене м'ясо без прожилок, птиця безкожі (відварна, а потім запечена). Не можна їсти качку, гуску, печінка, нирки, мозок, копченості, ковбаси, консерви. Варені молочні сосиски і колбасуможно, але не частіше 1 -2 раз на тиждень. • Риба - теж відварна, або запечена шматком, або у вигляді фрикадельок, котлеток, суфле. Виключити смажену, копчену, солону, в'ялену, консервовану рибу. • Молочні продукти. Покупайтекефір, кисляк, ацидофілін, сметану (10%), нежирний сир і м'який сир. Обмежте вершки, жирне молоко (до 30 г на добу), сметанувише 15% жирності, сир вище 5% жирності і жирні сири. Яйця. Можна запечені білкові омлети, до 1 жовтка на добу. Якщо переносите, то і яйце некруто, і звичайний омлет. При жовчнокам'яної хвороби виключаються відварені круто і смажені яйця. • Крупи готуйте будь-які, особливо гречану, вівсяну, перлову. • Бобові - квасоля, боби, сочевиця, горошок - в ограніченномколічестве. • Овочі - різні. Бланшовані в салатах, тушковані, відварні в гарнірах, рагу як самостійну страву. Некисла квашена капуста. Лук ошпарений. Виключаються під час загострення хвороби: шпинат, щавель, редис, редька, зелений лук, часник. А крім того, не можна гриби і маринади. • Фрукти вирішуються всі, кромекіслих (і навіть вони, якщо небагато). Можна їсти і запечені яблука, іклюкву з цукром або медом, і брусницю зі сметаною. Дозволені напої: чай, кисіль, морс (некислий), компот. • Солодощі, десерти: цукерки (нешоколадні), пастила, мед, меренги, зефір, варення, джем, желе, мус, мармелад. в Виключити під час загострення чорна кава, какао, шоколад, морозиво, прянощі і спеції. • Можна робити соуси зі сметаною (10-15%), овочеві або фруктові, номуку НЕ пасерувати. • Жири. Масло вершкове натуральне - 20 г на добу. Або 50 г натуральних вершків. Рослинна олія - ??на вибір, але нерафінована. Виключити маргарин. лікар-натуротерапевт Г. Г. Гаркуша. Джерело: Лікувальні листи №26, 2012р При використанні матеріалів сайту, зворотнє посилання, обов'язкова! Варіанти посилань зліва сайту.

Немає коментарів:

Дописати коментар